ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 60γρ. Ελαιόλαδο
- 100γρ. Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300γρ. Κολοκυθάκι σε κύβους
- 500γρ. Λιγκουϊνι
- 300ml. Zεστό νερό
- 100γρ. Τοματίνια
- 50γρ. Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tip: Στη συνταγή αυτή μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με σάλτσα, σε ένα σκεύος! Με τον τρόπο αυτό έχουμε μία ωραία, κρεμώδη, δεμένη σάλτσα με τη νοστιμιά που μόνο το καλαμαράκι Flokos δίνει!
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.
Βάζουμε τα ζυμαρικά όπως είναι, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 10′, μέχρι να ζυμαρικά να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα καλαμάρια και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!