ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι, το χυμό του
  • 100γρ. Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. Φακές βρασμένες
  • 100γρ. Καρότα σε κύβους
  • 100γρ. Ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • 100γρ. Σέλερι σε φέτες
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκος κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές, το καρότο, το σέλερι, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μερίδες, προσθέτουμε τα ραπανάκια, το σέλερι και τον φρέσκο κόλιανδρο.  Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα καλαμαράκια στην κορυφή.