ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 30γρ. Χυμός λεμονιού
  • 400γρ. Πατάτες (2 μεγάλες πατάτες)
  • 2 Αυγά
  • 50γρ. Αλεύρι
  • 3γρ. Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα
  • 100ml. Λάδι για τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 100γρ. Τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100γρ. Aγγουράκι σε φέτες
  • Φρέσκος δυόσμος
  • 50γρ. Eλαιόλαδο
  • Για τη μαγιονέζα
  • 50γρ. Mαγιονέζα
  • 50γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε τις τηγανίτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και με το ειδικό εργαλείο τις κόβουμε σε κορδέλες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αβγά, το αλεύρι και την πάπρικα και κάνουμε έναν χυλό.

Φτιάχνουμε τέσσερις τηγανίτες και τις βουτάμε στο μείγμα των αυγών. Δεν θέλουμε να είναι τέλεια σχηματισμένες. Με τον τρόπο αυτό θα γίνουν πιο τραγανές. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά. Βάζουμε μια τηγανίτα τη φορά και την ψήνουμε για περίπου 3′ από την κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμη από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο από τη δεύτερη πλευρά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις τηγανίτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα τοματίνια, τα αγγουράκια σε φέτες, το ελαιόλαδο και τον δυόσμο και αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.

Σερβίρουμε, βάζοντας τις 4 τηγανίτες σε ισάριθμα πιάτα. Μοιράζουμε τα μαριναρισμένα ντοματίνια. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα καλαμαράκια και τη μαγιονέζα γιαουρτιού στο πλάι.