ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 30γρ. Ελαιόλαδο
  • 30γρ. Χυμός λεμονιού
  • 1 Μαρούλι
  • 1 Ραντίτσιο
  • 100γρ. Ρόκα
  • Για το dressing
  • 60γρ. Ταχίνι
  • 60γρ. Χυμός λεμονιού
  • 30γρ. Νερό κρύο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ετοιμάζουμε το dressing. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και μοιράζουμε σε 4 πιάτα ή σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Σερβίρουμε με τα καλαμαράκια στην κορυφή και το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε φέτες στο πλάι.