ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 400γρ. Κρεμμυδάκια κοκκάρι
- 100ml. Nερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 90γρ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300γρ. Μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 100γρ. Κόκκινο κρασί
- Λίγη κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο
- 100γρ. Τομάτα τριμμένη
- 50γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο. Αφήνουμε τα κρεμμυδάκια σε κρύο νερό για περίπου 10′. Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε χωρίς να τα κόψουμε στη μέση.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν (10′ είναι αρκετά). Προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλο, τη τομάτα και αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.