ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 200γρ. Κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο
- 200γρ. Κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100γρ. Ελαιόλαδο
- 100γρ. Βούτυρο
- 100γρ. Σταφίδες μαύρες
- 100γρ. Αμύγδαλα
- 5γρ. Κύμινο
- 5γρ. Κανέλα
- 5γρ. Κάρι
- 300γρ. Ρύζι Καρολίνα
- 100γρ. Χυμός πορτοκάλι
- 900γρ. Ζωμός λαχανικών
- Φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα μπαχαρικά και το ρύζι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο. Το αφήνουμε για περίπου 25′, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.