ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 100 γρ. Καρότο τριμμένο
  • 200 γρ. Κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 50 γρ. Κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. Φασόλια χάντρες
  • 200 γρ. Τομάτα τριμμένη
  • 200 γρ. Ζεστός ζωμός λαχανικών
  • Φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα φασόλια, την τριμμένη τομάτα και τον ζεστό ζωμό. Βράζουμε για περίπου 30′ ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα καλαμάρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.