ΥΛΙΚΑ

  • 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 200γρ. Πράσο σε ροδέλες (το λευκό κομμάτι μόνο)
  • 200γρ Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ Καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 200γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50γρ Λευκό κρασί
  • 1 Κιλό φρέσκο σπανάκι
  • ½ Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του
  • 120γρ Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Θα χρησιμοποιησουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαραθεί, χωρίς να χάσει το χρώμα του. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φετούλες λεμονιού.