ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. Χυμός λεμονιού
  • 5γρ. Πάπρικα καπνιστή
  • 300γρ. Ρεβίθια
  • 50γρ. Χυμός λεμονιού
  • 90γρ. Ταχίνι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 80γρ. Κρύο νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • 200γρ. Σέλερι
  • 100γρ. Τοματίνια
  • 30γρ. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 10′. Ετοιμάζουμε το χούμους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το σκόρδο και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πάστα. Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό αν χρειαστεί.

Βάζουμε το χούμους στο πιάτα. Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο, τοματίνια, σέλερι και τα καλαμαράκια στην κορυφή.