ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 60γρ. Ελαιόλαδο
  • 30γρ. Χυμός λεμονιού
  • 250γρ. Κινόα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι, το χυμό του
  • 200γρ. Καλαμπόκι βρασμένο
  • 100γρ. Αγγουράκι σε κύβους
  • 200γρ. Πιπεριές σε κύβους
  • 100γρ. Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100γρ. Ραντίτσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστούν.

Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα πρέπει να προσέξουμε να την ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό πριν τη βράσουμε. Αν δεν το κάνουμε θα είναι πικρή. Τη βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμη τη στραγγίζουμε και την απλώνουμε σε μια υφασμάτινη πετσέτα να στεγνώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.  Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αγγουράκι, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κινόα και το ραντίτσιο. Σερβίρουμε την κινόα μας στα πιάτα με μαριναρισμένα καλαμάρια στην κορυφή.