ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 250 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
- 90γρ. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 30γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
- 250γρ. Τριμμένη τομάτα
- 600ml. Bραστό νερό
- 50γρ. Mαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα. Θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα και θα μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά μέσα στο ίδιο σκεύος. Βάζουμε στο σκεύος που χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7′, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την τομάτα και αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά σε χαμηλό βρασμό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μισό βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Όταν τα υγρά αρχίσουν να τελειώνουν συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε μέχρι τα ζυμαρικά να μαλακώσουν και να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα χρειαστούν περίπου 10′.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.