ΥΛΙΚΑ
- 2 συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 πιπεριές πράσινες σε κύβους
- 250 γρ ρύζι Καρολίνα
- 100 γρ λευκό κρασί
- 800 γρ. ζεστό νερό (ή ζωμός)
- Φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τοψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο.
Προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ελαφρώς σκούρο χρώμα. Δυναμώμουμε την φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί και να στεγνώσει από τα υγρά του.
Ρυθμίζουμε το χρονόμετρο της κουζίνας στα 17 λεπτά. Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό στο ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να τελειώσει και το ρύζι να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.