ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 60γρ. Ελαιόλαδο
- 300γρ. Κουνουπίδι
- 100γρ. Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 30γρ. Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκος κόλιανδρος
- Για τη νηστίσιμη μαγιονέζα
- 200γρ. Κάσιους ωμά
- 200ml. Zεστό νερό
- 30γρ. Χυμός λεμονιού
- 60γρ. Ελαιόλαδο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Αφήνουμε τα κάσιους να μαλακώσουν στο ζεστό νερό. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλέθουμε σε μια σφιχτή πάστα.
Ετοιμάζουμε το κουνουπίδι. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κουνουπίδι, τον χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 10′. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον κόλιανδρο και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το ψητό κουνουπίδι με τα καλαμαράκια και την μαγιονέζα στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.