ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 100γρ. Ελαιόλαδο και... λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- Θύμαρι
- 1 Λεμόνι, το χυμό του
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 Αυγά
- 4 Μεγάλες φέτες ψωμιού με προζύμι
- 2 Ώριμα αβοκάντο
- 100γρ. Πράσινη σαλάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε. Στα 7′ θα έχουμε έναν ελαφρά σφιχτό κρόκο. Αν θέλουμε τα αυγά μας σφιχτά υπολογίζουμε περίπου 10′. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα τα κρυώνουμε σε κρύο νερό. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα αλατίζουμε.
Περνάμε το ψωμί από το grill. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες. Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε λίγα από τα καλαμάρια, το μισό αβοκάντο και ένα αυγό. Συμπληρώνουμε λίγη σαλάτα στο πλάι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.