ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 8 Αγκινάρες
- 2 Λεμόνια
- 100γρ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
- 100γρ, Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Λεμόνι, το χυμό του
- 500γρ. Διάφορα άγρια χόρτα
- 50γρ. Άνηθος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κρατάμε μόνο την καρδιά και τα τρυφερά μέρη. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και χυμό λεμονιού.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα με καπάκι, βάζουμε το κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι οι αγκινάρες να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Μετά από περίπου 10′, οι αγκινάρες θα είναι έτοιμες. Προσθέτουμε τα άγρια χόρτα και κλείνουμε το καπάκι. Σε λίγα λεπτά, τα χόρτα θα είναι έτοιμα. Συμπληρώνουμε τον άνηθο, τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.