ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 300γρ. Φάβα κίτρινη
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • 100γρ. Κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 100γρ. Ελαιολαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 100γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100γρ. Ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 50γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50γρ. Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Ετοιμάζουμε τη φάβα. Την ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι διάφανο. Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα, με τριπλάσιο σε όγκο νερό. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα. Παρακολουθούμε τον βρασμό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια. Όταν η φάβα είναι έτοιμη, στραγγίζουμε τα υγρά που έχουν μείνει και την περνάμε από το μούλτι να γίνει πουρές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τη φάβα σε 4 πιάτα. Στην κορυφή βάζουμε τα μυρωδικά, τα ραπανάκια, τα ντοματίνια και τα καλαμαράκια. Ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.