ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 100γρ. Ελαιόλαδο
- 30γρ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 250γρ. Γίγαντες βρασμένους
- 200γρ. Σέλερι, ψιλοκομμένο
- 100γρ. Κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 200γρ. Αγγουράκι
- 100γρ. Ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 200γρ. Πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
- 50γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100γρ. Σπανάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τους γίγαντες, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, τα τοματίνια, το πορτοκάλι, τον μαϊντανό και το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τα καλαμαράκια στην κορυφή.