ΥΛΙΚΑ

  • 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 50γρ. Σχοινόπρασο
  • 30γρ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 400γρ. Μαύρα φασόλια βρασμένα
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Λεμόνι, το χυμό του
  • 100γρ. Ελαιόλαδο
  • 100γρ. Ρόκα
  • 4 Πίτες για σουβλάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο και το ξύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βάζουμε τα φασόλια στο μούλτι μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο, και αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πουρέ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Περνάμε από το γκριλ τις πίτες για σουβλάκι. Σερβίρουμε τον πουρέ με τα καλαμαράκια στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με τη ρόκα και τις ψημένες πίτες.