ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 500γρ. Κολοκυθάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 Αυγό
- 50γρ. Ελαιόλαδο
- 1 Λεμόνι, το χυμό του
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 50γρ. Άνηθος
- 50γρ. Κόλιανδρος
- 50γρ. Μαϊντανός
- 200γρ. Λάδι για τηγάνι
- Για το σερβίρισμα
- Φύλλα πράσινης σαλάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε κορδέλες. Αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το πιπέρι, τα καλαμαράκια και αφήνουμε να μαριναριστούν.
Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Σπάμε το αβγό μέσα στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Με μια λαβίδα σχηματίζουμε το κολοκύθι σε κεφτέδες. Βάζουμε τον κάθε κεφτέ μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες πάνω στα φύλλα της σαλάτας. Τελειώνουμε το πιάτο με τα μαριναρισμένα καλαμαράκια στην κορυφή.