ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 400γρ. Πράσο, το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
- 400γρ. Νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 70γρ. Ελαιόλαδο
- 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300γρ. Ρύζι Καρολίνα
- 200γρ. Αρακάς κατεψυγμένος
- 1200γρ. Ζεστός ζωμός λαχανικών
- 5 Ίνες κρόκο Κοζάνης
- Για το σερβίρισμα
- 1 Λεμόνι
- Φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο και το νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το πράσο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μην υπάρχουν πλέον άλλα υγρά.
Προσθέτουμε τον αρακά και τον ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά. Φροντίζουμε το ριζότο να είναι πάντα σχετικά υγρό και να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο. Μετά από περίπου 15′, το ρύζι θα είναι μαλακό και το ριζότο δεμένο. Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης σε ένα μπολ μαζί με λίγο από τον ζωμό λαχανικών. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τα καλαμαράκια και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.