ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 100γρ Kρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 Πιπεριές πράσινες σε κύβους
- 50γρ Λευκό κρασί
- 250γρ Ρύζι Καρολίνα
- 330γρ Τομάτα ψιλοκομμένη και περασμένη από το μούλτι
- 30γρ Ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500γρ Ζεστό νερό
- 100γρ Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 120γρ Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη τομάτα με τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό στο ρύζι, καπακώνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια ένταση φωτιά για 17 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να είναι μαλακό και δεμένο. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.