ΥΛΙΚΑ
- 2 Kονσέρβες Kαλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 100γρ. Eλαιόλαδο
- 100γρ. Kρεμμυδάκι ψιλοκομένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 10 γρ. Σέλερι ψιλοκομμένο
- 300γρ. Τριμμένη τομάτα
- 50γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 300γρ. Φασόλια γίγαντες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το κρεμμυδάκι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βάζουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα καλαμαράκια και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Σερβίρουμε αμέσως.