ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 400γρ. Γλυκοπατάτες, καθαρισμένες σε κύβους
  • 100γρ. Ελαιόλαδο
  • 200γρ. Ζεστό νερό
  • 100γρ. Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200γρ. Τοματίνια
  • 200γρ. Σάλτσα ντομάτας
  • 100γρ. Πάστα κόκκινο κάρι
  • Πιπεριές τσίλι
  • 200γρ. Κρέμα καρύδας
  • 1 Lime το χυμό του
  • Φρέσκος κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για το μαγείρεμα, όπου βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γλυκοπατάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι, τη σάλτσα τομάτας, τα ντοματίνια, την πιπεριά τσίλι και αφήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τον χυμό lime. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Μπορούμε να σερβίρουμε το κάρι πάνω σε αρωματικό ρύζι basmati ή noodles.