ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 500γρ Λινγκουίνι
- 80γρ Ελαιόλαδο
- 100γρ Μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 200γρ Φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 30γρ Ούζο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 80ml Eλαιόλαδο
- 330γρ Tομάτα ψιλοκομμένη και περασμένη από το μούλτι
- 30γρ Ζάχαρη
- 10 Τοματίνια κομμένα στη μέση
- 50γρ Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη τομάτα με τη ζάχαρη, τα τοματίνια και τα καλαμαράκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Κατεβάζουμε τα καλαμαράκια από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα πάνω από τα λινγκουίνι.