ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 300γρ. Πλιγούρι
- 300γρ. Παντζάρια βρασμένα
- 200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 100γρ. Ελαιόλαδο
- 1 Λεμόνι, το χυμό του
- 50γρ. Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 100γρ. Cranberries
- 1 Καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε. Αλέθουμε το παντζάρι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το πλιγούρι, τα cranberries, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σερβίρουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε τη σάλτσα παντζαριού στο πιάτο. Από πάνω βάζουμε το πλιγούρι. Συμπληρώνουμε τα καλαμαράκια στην κορυφή.