ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 400γρ. Πιπεριές
- 4 Σκελίδες σκόρδο
- 200γρ. Ελαιόλαδο
- 100ml. Ξίδι από κόκκινο κρασί
- Μερικά κλαδάκια θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Για τις μπρουσκέτες
- 2 Μπαγκέτες σε φέτες
- 1 Σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, όπως είναι με το κοτσάνι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο και τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμαστούν οι πιπεριές μας.
Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν μαλακώσουν και η φλούδα μαυρίσει σε σημεία. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις βάζουμε στο μπολ με τα καλαμαράκια και τη μαρινάδα και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο grill μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις περνάμε με το σκόρδο. Σερβίρουμε με τις πιπεριές και τα καλαμαράκια στην κορυφή.