ΥΛΙΚΑ
- 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 500γρ. Νιόκι πατάτας
- 90γρ. Ελαιόλαδο
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 350γρ. Τομάτα τριμμένη
- 30γρ Ζάχαρη
- 50γρ Ελιές μαύρες
- Λίγο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Βράζουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Θα χρειαστεί να περάσουν 7 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη τομάτα, τη ζάχαρη, τις ελιές και το μπούκοβο.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το δεντρολίβανο, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.