ΥΛΙΚΑ
- 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
- 400γρ. Νoodles ρυζιού
- 100γρ. Σησαμέλαιο
- 5γρ. Κόλιανδρος ξερός
- 2 Lime, το χυμό τους
- 100ml Ξύδι από κόκκινο κρασί
- 20γρ. Ζάχαρη
- 50γρ. Ginger ψιλοκομμένο
- 200γρ. Kρεμμύδι κόκκινο σε φέτες
- 200γρ. Πιπεριές σε κύβους
- Προαιρετικά για το σερβίρισμα: καυτερές πιπεριές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό lime, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ginger, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σησαμέλαιο, τον κόλιανδρο και τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα. Προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι και το ginger. Τελειώνουμε το πιάτο με τις καυτερές πιπεριές αν θέλουμε!