ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συσκευασία Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 150γρ. Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 70ml. Λευκό κρασί
  • 1300γρ. Zεστός ζωμός λαχανικών
  • 100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 50γρ. Βασιλικός
  • 50γρ. Κουκουνάρι
  • 30γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι που να μπορεί να μπει και στον φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε όλον τον ζωμό και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο. Αφήνουμε το φαγητό στον φούρνο για περίπου 20′, μέχρι να έχουμε ένα ωραία χυλωμένο ριζότο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με τα καλαμαράκια και αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέσα στον φούρνο.

Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το κουκουνάρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα βάζουμε μέσα στο φούρνο για 2′- 3′ μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Σε ένα μπολ βάζουμε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το ριζότο από το φούρνο και προσθέτουμε το βασιλικό με το κουκουνάρι. Σερβίρουμε αμέσως.