ΥΛΙΚΑ

  • 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 1 Πορτοκάλι καθαρισμένο από τη φλούδα, τα κουκούτσια και το λευκό εσωτερικό
  • 500γρ Παντζάρια βρασμένα σε κυβάκια
  • 250γρ Φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές, διάφανες σχεδόν, φέτες και ψιλοκομένο το πράσινο μέρος του
  • 50γρ Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη σως
  • 1 Λεμόνι, το χυμό του
  • 30γρ Μουστάρδα
  • 30γρ Ξύδι
  • 120γρ Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και την κάθε φέτα στα δύο. Σε ένα μπολ, βάζουμε το παντζάρι, το πορτοκάλι, το φινόκιο και τα καλαμαράκια, μαζί με το πράσινο μέρος του φινόκιου και τον άνηθο. Ετοιμάζουμε τη σος. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.