ΥΛΙΚΑ

  • 2 Συσκευασίες Καλαμάρι Καλιφόρνιας Flokos
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 10γρ. Καπνιστή πάπρικα
  • 5γρ. Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το κρεμμύδι πίκλα
  • 200γρ. Κόκκινο κρεμμύδι ξερό
  • 300ml Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Για τη σως μαγιονέζας
  • 100γρ. Μαγιονέζα
  • 100γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 Λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 Αβοκάντο
  • Μερικά φύλλα iceberg
  • 4 Τορτίγιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη συσκευασία, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.

Ετοιμάζουμε τις πίκλες κρεμμυδιού. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το αφήνουμε μέσα στο ξύδι, εκτός ψυγείου μέχρι να πάρει ένα έντονο ροζ χρώμα. Θα είναι έτοιμο σε είκοσι περίπου λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια, ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες. Περνάμε τις τορτίγιες από το γκριλ για λίγα λεπτά. Κόβουμε την κάθε τορτίγια στη μέση.

Γεμίζουμε τις τορτίγιες με τα μαριναρισμένα καλαμαράκια. Συμπληρώνουμε με τη μαγιονέζα, το αβοκάντο, τα φύλλα iceberg και τα κρεμμύδι.